Certyfikowany kurs "Intendent" w ścisłym centrum Katowic
Dodane Poniedziałek, 07 Stycznia 2019, 15:48:12, ID ogłoszenia: 20585Opis ogłoszenia
NOVA Centrum Edukacyjne zaprasza na szkolenie "Intendent" Zajęcia odbywają się w ścisłym centrum Katowic w dniach:
28-29.01.2019 godz. 17:00 - 21:00
Absolwent kursu otrzymuje zaświadczenie na druku z Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz certyfikat
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z podstawami oraz obowiązkami na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
Program kursu:
1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych
2. Obowiązki na stanowisku dietetyka
3. Klasyfikacja diet
4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
5. Podział obowiązków w obrębie placówki
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
- dyscyplina finansowa
- gospodarowanie środkami pieniężnymi
- wartość zamówienia
- magazyn
- dostawa i przyjęcie towaru
- sprawdzanie temperatur
- kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna
8. Część dietetyczna praktyczna:
- zapoznanie z tablicami produktów i potraw
- układanie jadłospisów
- prezentacja komputerowych programów dietetycznych
9. Podsumowanie wiadomości
* Program szkolenia może zostać zmieniony w zależności od potrzeb i oczekiwań klienta.
Opis ogłoszenia
NOVA Centrum Edukacyjne zaprasza na szkolenie "Intendent" Zajęcia odbywają się w ścisłym centrum Katowic w dniach:
28-29.01.2019 godz. 17:00 - 21:00
Absolwent kursu otrzymuje zaświadczenie na druku z Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz certyfikat
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z podstawami oraz obowiązkami na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
Program kursu:
1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych
2. Obowiązki na stanowisku dietetyka
3. Klasyfikacja diet
4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
5. Podział obowiązków w obrębie placówki
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
- dyscyplina finansowa
- gospodarowanie środkami pieniężnymi
- wartość zamówienia
- magazyn
- dostawa i przyjęcie towaru
- sprawdzanie temperatur
- kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna
8. Część dietetyczna praktyczna:
- zapoznanie z tablicami produktów i potraw
- układanie jadłospisów
- prezentacja komputerowych programów dietetycznych
9. Podsumowanie wiadomości
* Program szkolenia może zostać zmieniony w zależności od potrzeb i oczekiwań klienta.